İkramın Üçüncü Ayağı: İkram Edilmiş Bir Devlet Malı!

Ayşegül Altın / HALK TV

İki gündür Halk TV ekranlarından Elazığ’dan ‘yatırım’ hikayesi anlatıyoruz. Hikaye, altında 500 yıllık bir rezerv yatan meranın sadece 7,5 milyon liraya bir aileye verilmesi üzerine. Ne bakanlar kurulu izni var, ne mevzuata, ne de yüzde 50 şartına uyuldu bu süreçte. Devlet kurumları, bu kurumlardaki memurlar, şirket sahipleri ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Peki yargı süreci nasıl işliyor, ya da işlemiyor?

“KÖYLÜNÜN MERASINI ÜÇ KURUŞA PEŞKEŞ ÇEKTİRMİŞ”

Avukat Emine Erol, kendisine gelen bir dava üzerine müvekkili için belge toplamaya başlıyor. Ulaştığı resmi belgelerle Halk TV’ye konuşan Erol, “Şu an o fabrikanın değeri 400 milyon dolar civarındadır ve bu fabrika devletin. devletin olması gerekirken ne yazık ki şu an SYCS şirketi adına kayıtlı. Yasemin Hanım, kendi şirketine devletin, köylünün merasını resmen üç kuruş paraya peşkeş çektirmiş” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM, ARAŞTIRILSIN İSTİYORUM”

Suç duyurusunda bulunan Erol, “Ben net bir şekilde diyorum ki ben böyle usulsüz bir işlem tespit ettim. Elimde de buna ilişkin evraklar var. Bu evrakları da adli makamlarla paylaştım ve bir suç duyurusunda bulundum. Bir şikayette bulundum ve ben bunun araştırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Neden araştırılsın istediğini sorduğumuz Erol, “Bu suç duyurusunu yapması gerekirdi. Buna evraklarıyla vakıf olsaydınız suç duyurusunda bulunmaz mıydınız?” diye cevap verdi.


Avukat Emine Erol

YASEMİN AÇIK’IN İSMİ İLK KEZ GÜNDEME GELMİYOR…

Savcılığa şikayet edilen Yasemin Açık’ın ismi ilk kez gündeme gelmiyor. 2011’de Arifiye-karasu Demiryolu ihalesi yapıldı. Yüklenici firma projenin yüzde 23’ünü tamamladı. Ancak ödenmesi gereken paranın iki katı ödendi. Fazladan ödenen miktar 751 milyon lira. Şirket Seza İnşaat, ortağı Yasemin Açık…

Bu konuda da hiçbir işlem yapılmadığını aktaran Emine Erol, “Sayıştay raporları ortaya çıktı hiçbir şey olmadı. bugün biz bunu ortaya çıkardık, kamu yatırımıymış gibi davranarak kamu kurumlarını da yanıltarak büyük bir mera arazisi özel bir şirketin eline geçmiş durumda hem de 3 kuruşa yine ortada hiç bir şey yok” dedi.

“Neden?” diye sorduğumuz Erol, “İşte bu kadını kim koruyor. İnşallah bunu yargılama sonunda göreceğiz” dedi.


Yasemin Açık

“SİYASETTEN BİRİSİ Mİ?”

Şikayet edilen sadece Yasemin Açık değil. Avukat Erol, “Sezai Açık’ın imzalanan evrakların hiçbirinde adı yok. Ama Sezai Açık, Yasemin Açık’ın eşi ve tüm işlemleri birlikte yapıyorlar. Sezai Açık’ın vekaletname verdiği hukuk bürolarına bakılabilir. Bakıldığı zaman muhtemelen kamuoyu bunu değerlendirecektir” dedi.

“Siyasetten birisi mi?” diye sorduğumuzda Emine Erol, “Diyebiliriz” dedi, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bakanlık seviyesinden birisi mi?” sorumuza ise, “bunu ancak araştırmalar sonucunda söyleyebiliriz.”

Avukat Erol, savcılığa şikayet dilekçesi yazmış. Ancak savcılık soruşturması suç işlemek amacıyla örgüt kurmadan değil, memur yargılaması üzerinden yapılıyor.

Cumhuriyet Başsavcısı “emniyet Müdürlüğü’ne biri memur dört kişinin ifadesi alınsın” diye müzekkere yazıyor. Bir hafta sonra, savcılık dosyayı emniyetten bila ikmal yani işlem yapmadan iade etmesini istiyor. Karakol, “Talimatınız üzerine dosyayı işlemsiz olarak kapattık” diye cevap yazıyor. Başsavcı, dosyayı memur suçları Soruşturma Bürosu’na gönderiyor… “Memur suçları kapsamında kaldığı” gerekçesiyle, “güveni kötüye kullanma suçundan… Oysa savcılığa yapılan şikayette, suçlananlar arasında memur da var, memur olmayan şirket sahipleri de. dava, memur suçları kapsamında görülürse, memur olmayan şirket sahipleri yargılama dışı kalacak.

Bir de davanın zamanaşımına girmesi söz konusu olacak. zira bu nitelikteki suçlamalarda memur için zamanaşımı süresi 8 ila 12 yıl. Zaman dar, hukuki süreç yavaş olunca bu kez Cumhurbaşkanlığına; CİMER’E başvuruyor şikayetçiler. Avukat Emine Erol, “adalet Bakanlığı’ndan bir cevap geldi ve soruşturmanın başlatılmış olduğu ve devam ediyor olduğu bilgisi verildi” dedi.

Halk TV iddialarla ilgili Nazif Bilginoğlu’na ulaştı, ancak kendisi konuşmak istemedi. Savcılığa şikayet edilen Nazif Bilginoğlu’nun da Yasemin Açık gibi ismi ilk kez gündeme gelmiyor. 2 ay kadar önce de Elazığ’da Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı yolsuzluğu ile ilgili, cımbız-2 operasyonu kapsamında ifadeye çağrıldı. ayağını kırdığını gerekçe gösterdi, ifade vermeye gitmedi…


Nazif Bilginoğlu

AKP’DEN MİLLETVEKİLİ OLDU

Yasemin Açık, AKP’den üç kez; 2011-2015-2023’te milletvekili aday adayı oldu. Ancak aday gösterilmedi. son seçimde bağımsız aday oldu, seçilemedi.

Avukat Emine Erol, “Bütün evraklarıyla eksiksiz bir şekilde yargı makamlarının önüne dosyayı koydum. bundan sonra ben insanların ifadesini alamam. Adli merciler alacak ifadeleri. İsmini bildiğimiz kişiler Sezai Açık, Yasemin Açık, Halil Güneş, Nazif Bilginoğlu ancak dönemin Defterdarı Tarım İl Müdürü, Mera Komisyonu Üyeleri, İl Özel İdaresi Meclis Üyeleri, bu imar planı değişikliği yapılırken, sanayi parseline çevrilirken, buna izin veren, merayı sanayi parseline çeviren belediye yöneticileri” diye konuştu.

Avukat Emine Erol, fabrikanın devlete dönmesini istedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu fabrika devlete geri dönsün istiyorum ve o yüzden bu mücadeleyi başlatıyorum. eğer buna rağmen devlet fabrikasına sahip çıkmazsa ben o zaman üzülürüm.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir