Dört Bekçi ve Bir Doktora Ters Kelepçe Davası! Elleri Bağlı Halde Aracın Bagajına Koymuşlar

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay 6 Haziran 2021 akşamı yaşandı. Kapalıçarşı’da bulunan bir kuyumcuda çalışan Serdar Oruç, anılan akşam saat 22.00 sıraları Kumkapı’da bulunan arkadaşları ile buluşmak için ticari taksiye bindi.

ELİNİ CEBİNE ATINCA GERİLİM BAŞLADI

Bir süre sonra bekçiler taksiyi durdurdu. Oruç, bekçilere kimliğini verdi. Bu esnada bekçilerden biri, üst araması yapmak için elini, Oruç’un cebine atmaya çalıştı. Oruç, “Böyle üst araması mı” olur diyerek tepki gösterdi ve bekçinin elini itti. Gerilim de tam da bu esnadan sonra yaşanmaya başladı.

TERS KELEPÇE TAKIP YERE YATIRDILAR

Oruç’un dosyaya yansıyan ifadelerine göre 4 bekçi bir anda kendisine yöneldi. Ters kelepçe takılan Oruç, yüzükoyun bir şekilde yere yatırıldı. Bu esnada da darp edildiğini öne süren Oruç’un dizinde kırık oluştu. Kısa süre sonra olay yerine polis aracı geldi.

POLİS ARACININ BAGAJINA KONULDU

Oruç, ters kelepçeli bir biçimde polis aracının bagaj kısmına konularak karakola götürüldü. Buradan hastaneye götürülen Oruç’un muayenesini Dr. Osman Şan yaptı. Oruç, doktora dizinde ağrı olduğunu yürüyemediğini söyledi. Dr. Şan, kolundaki ve yüzündeki morlukları kayda geçti.

Vücuduna aldığı darbeler nedeniyle Serdar Oruç’un dizinde kırık oluştu.

4 BEKÇİ VE 1 DOKTORA DAVA

Karakol işlemlerinin tamamlanmasından sonra Oruç, kendisine ters kelepçe takan ve darp eden 4 bekçi ile ilk muayenesini yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu kişiler hakkında ‘Kasten yaralama’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlaması ile dava açıldı.

‘ZORLUK ÇIKARDI TERS KELEPÇE TAKTIK’

Davanın ilk duruşmasına katılan 4 bekçi, darp iddialarını kesin bir dille reddetti. Oruç’un, olay akşamı alkollü olduğunu ve kendilerine zorluk çıkardığını anlatan bekçiler, “Ters kelepçe taktık. Ama yere yatırmadık” dedi. Bekçi Kerem Hasgül, “Direnç gösterdiği için ters kelepçe taktık. ‘Siz kimsiniz üstümü arayamazsınız. Kimlik soramazsın’ gibi tepkiler verdi. Korona virüs süreci olduğu için şahsı plastik bagaj kısmına aldık” diye konuştu.

Bekçi Erdi Küçük ise, “şahsı darp etmedik. Darp edilmediğine yönelik tutuğumuz tutanakta şahsın da imzası var” şeklinde savunma yaptı. Başka bir suçtan cezaevine girip çıktığı anlaşılan Bekçi Özgür Söyler ise “Şahıs, karakoldan çıkarken de alkolün etkisindeydi” ifadelerini kullandı. Sanık konumundaki 4’üncü isim olan Emre Karagöz ise “Şahsı alıp karakola teslim edene kadar bizim fiziki temasta bulunmamız mümkün değil. Zaten araçta da kendisi arkada muhafaza altında duruyordu” dedi.

Mahkeme, hakkında dava açılan Dr. Osman Şen için zorla getirilme kararı verirken, bir sonraki duruşma için ise ocak ayına gün verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx