Ümit Dikbayır: Hafta sonu istifa edeceğim

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün öğlen saatlerinde, Meral Akşener’in yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Ümit Dikbayır, akşam saatlerinde Sözcü TV’den İpek Özbey’e yaptığı açıklamada hafta sonu istifa edeceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Oğlumun banka hesaplarının gayri resmi kontrol edildiğini öğrendim” demişti. Bu girişimin ardında Ümit Dkibayır’ın belediyelerle ticari ilişkisi olduğu iddiaları da gündeme gelmişti.

Dikbayır ise suçlamalara yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Alnım açık, yüzüm pak. Ne benim, ne ailem, ne sülalemin belediyelerle işi olmamıştır, bundan sonra da olmaz. Bir kuruşluk iş yaptığımı ispatlasınlar milletvekilliğinden istifa ederim. Twitter hesabı açıp yönettirmişim. Ortaya çıkarın. Açıkladılar, açıkladılar, yoksa ben çıkıp C. Savcılığına başvurup bu konularla alakalı olarak dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep edeceğim. Meclis Başkanlık Divanı’na başvuracağım. Önce İYİ Parti TBMM Disiplin Kurulu Başkanlığı’na yazılı olarak başvurup hakkımdaki bugüne kadar atılan iddiaların ve gündeme gelebilecek her konunun araştırılmasını istedim. Ben hakkımı sonuna kadar savunacağım. Bu kadar kolay dedikodu yapılır mı?” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir