Türk dolandırıcıya hapis cezası: Test merkezi açıp sahte rapor hazırlamış

Almanya’da yaşayan Can. H. (39) isimli adam corona virüsü salgınının en yoğun olduğu dönemde test merkezi işlettiği ve sahte faturalarla devleti dolandırdığı gerekçesiyle yakalandı. Son dönemde Ferrari, Lamborghini ve Porsche marka araçlarla poz veren ve lüks hayatını sosyal medyada paylaşan Can H’nin 14 aylık zaman zarfında 5.8 milyon euro gelir elde ettiği belirtildi. 

Köln’de görülen davada Can H.’nin 5 yıl 6 ay hapis cezası almasına karar verildi. Mahkeme, Can H.’nin dolandırıcılık ve vergi kaçırma suçlarından bu cezayı aldığını da açıkladı. 

Can H.’nin Köln, Euskirchen bölgelerinde Mart 2021-Mayıs 2023 tarihleri arasında Covid-19 test merkezi işlettiği ve devletten para aldığı öğrenildi. Can H.’nin foyasının ise 2022 yılının Eylül ayında ortaya çıktığı belirtildi. O dönemde bir adam, kızının corona virüsü testi sonucunun telefonla kendisine iletildiğini söyleyerek yetkililere başvurdu. Öfkeli adam kızının o test merkezinde hiç Covid-19 testi yaptırmadığını da söyledi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Can H.’nin sahte test belgeleri düzenlediği ve bu sayede çok yüklü miktarda devletten para aldığı da ortaya çıktı. Olayla ilgili yapılan 30 farklı noktaya operasyonda çok sayıda delilin ve belgenin ele geçirildiği de belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir