Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: Birliğimizin 62. genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. MTTB’nin kıymetli yöneticileri ve mensupları, aziz kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Birliğimizin 62. genel kurulunun hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Bilindiği gibi MTTB’nin kuruluşu 1916’ya kadar gider. MTTB 107 yıllık tarihiyle maziden atiye kurulan bir köprüdür.

AYASOFYA’YI AÇMAK BİZE NASİP OLDU

Bizde gençlik yıllarımızda bu çatı altında pekçok faaliyete katıldık. Burada tesisler müdürlüğü, kültürler müdürlüğü yaptım. Üstadımızın jübilesi ile alakalı burada bir seçim yapıldı, iki arkadaş finale kaldık, üstadımız görevi bana verdi. Jübilesini spor sergi sarayında yapıyoruz. Tribünler çöktü. Muhteşem bir katılım. Ayasofya’da su terazisinin önünde miting yapıyoruz. Üstadımız ‘Ayasofya açılacak’ diyerek o günden işaret fişeğini yaktı. Elhamdülillah Ayasofya’yı açmak da bize nasip oldu.

FİLİSTİN’DE OLANLARI GÖRÜYORUZ

Bugün birliğimizden beklentimiz, gençlerin yoğun bir küresel bombardıman altında kaldığı şu günlerde kuşatıcılığını göstermesidir. Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizi güçlü bir tarihi donanımla dünyaya hazırlayamazsak işimizi zora sokarız. Filistin’de olanları görüyoruz. Müslümanlar buna layık değil. Bakın tüm haçlı cephesi bir arada. 

İSRAİL’İN ELİNDE 10 BİN REHİNE VAR

Dün akşamki ziyaretimle bunu gördüm. Yatıyorlar kalkıyorlar dedikleri tek şey Hamas… Neymiş 7 Ekim’de Hamas’ın çıkışı bu hali ateşledi diyorlar. Şu anda 13 bin çocuk, kadın İsrailli tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz. İsrail’in elinde 10 bin kadar rehine var. Hadi siz onları vermenin gayreti içine girin, biz de Hamas’ın elindekiler için gayreti gösterelim. Başka türlü bu olmaz. Dik duracağız. Bireysel kariyeri peşinde koşmaktan başka ideali olmayan kitle bizim istikbalimizi emanet edeceğimiz gençlik olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir