“Kimse Kusura Bakmasın” Diyerek Anlattı: Üstündağ, Filenin Sultanları’na Neden Özel Uçak Tutulmadığını Açıkladı

Geçtiğimiz yaz düzenlenen VNL Milletler Ligi ve Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya alarak Türkiye’nin göğsünü kabartan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, başarılarının ardından dünya sıralamasında 1. sıraya yükselmişti.

Geçtiğimiz hafta Antalya’da açılan milli takım sezonunun ardından Milletler Ligi’nde 2. hafta karşılaşmaları için ABD’ye yolculuk eden Filenin Sultanları, Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçağında zor anlar yaşadı.

İKİ METRELİK OYUNCULAR İKİ BÜKLÜM ŞEKİLDE 13 SAAT YOLCULUK YAPTI

Çok sayıda oyuncunun 1 metre 95 santimetrenin üzerinde boya sahip olduğu sultanlarda voleybolcular, yüksek boyları nedeniyle tarifeli uçakta ekonomi sınıfında adeta iki büklüm şekilde 13 saatlik yolculuk yaptı. Bu duruma sosyal medya hesaplarından isyan eden oyuncular, THY’yi etiketleyerek duruma tepki gösterirken, kendi ceplerinden daha geniş koltukların bulunduğu seçeneklere yönelmek istediklerini ancak reddedildiklerini belirtti.

Oyuncuların tepkilerinin ardından THY ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulurken, THY tepkilerin ardından federasyonu suçlamış, federasyon ise yaptığı açıklamada yaşanan sorunun THY’den kaynaklandığını belirtmişti.

“KİMSE KUSURA BAKMASIN, HESAP SORUYORLAR”

Geçtiğimiz yıl kazanılan tarihi başarıların ardından da ‘uçak krizi’ ile gündeme gelen Filenin Sultanları’nın yaşadıklarına ilişkin Türkiye Voleybol Federasyonu Mehmet Üstündağ’ın açıklamaları gündem oldu.

Üstündağ, geçtiğimiz yıl Türk Hava Yolları tarafından kendilerine özel uçak teklifinde bulunulduğunu ancak oyuncuların 1 gün daha kalmak istemeyerek hızlıca dönmek istediklerini belirtti. Kendisinin özel uçak tutma yetkisinin olmadığını belirten Üstündağ, konuya ilişkin “Kimse kusura bakmasın ama benim özel uçak tutma yetkim yok. Denetlemeye geldiklerinde hesap soruyorlar.” açıklaması yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir