Kedi Sahiplerinin Şizofreni Riskinin İki Kat Fazla Olduğu Ortaya Çıktı

Avustralyalı bir araştırma ekibi kedi sahiplerinin ve kedilerle yoğun bir biçimde vakit geçiren kişilerin şizofreniye bağlı rahatsızlıklara diğer insanlara kıyasla iki kata kadar daha fazla yatkın olduklarını ortaya çıkartan bir araştırma yayınladılar.

Kedilere bayılıyoruz! Bazı hareketleriyle bu dünyadan olmadıklarını hissettiren tüylü dostlarımız hakkında yapılan bir araştırma zihinsel hastalıklarla aralarında önemli bir bağ olduğunu ortaya koydu.

11 ülkede son 44 yılda yapılan çalışmaları değerlendiren bir grup Avustralyalı bilim insanı kedi sahipleri ve kedilerle yoğun zaman geçiren insanların şizofreni gibi akıl hastalıklarına daha yatkın olduklarını ortaya çıkarttı.

“Kedilere maruz kalan bireylerde şizofreni gelişme olasılığının yaklaşık iki kat fazla olduğunu bulduk.”

Queensland Ruh Sağlığı Araştırmaları Merkezi’nde görev yapan psikiyatrist John McGrath ve araştırmayı birlikte yürüttüğü ekibi bulgularını bu şekilde özetleseler de önemli bir durumun da altını çiziyorlar. ekibi bu durumun olası nedenlerinin açıklanması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğinin de altını çiziyorlar.

“Zihinsel rahatsızlıklar ve kediler arasındaki bağlantıyı daha iyi anlamak için daha derinlikli ve geniş kapsamlı çalışmalara ihtiyaç var.”

Kısacası ilk bulgular bu yönde olsa da araştırmayı yapan bilim insanları bunun olası sebeplerini anlamaktan şimdilik uzak olduğumuzu söylüyorlar.

Fakat bu durum kedi sahiplerinin hiç de keyfini kaçırmış gibi görünmüyor!

Konu kediler olunca kırmızı çizgilerimiz hayli kalın!

Ee sevgili kedi sahipleri…

Siz bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz?

Buyurun yorumlara!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir