Apple’a iMessage baskısı artıyor

Ancak Financial Times’a göre Google (suçlamanın fiili lideri) ve diğer mobil operatörler artık Avrupa Birliği’nin Dijital Pazar Yasası’ndan (DMA) yararlanıyor. 2024’te yürürlüğe girecek yasa, “bekçilerin” kendi sistemlerini tercih etmemesini veya üçüncü tarafların kendi sistemleri içinde birlikte çalışmasını sınırlamamasını gerektiriyor.

Avrupa Komisyonu, iMessage’ın mevcut işleyişinin DMA’yı ihlal edip etmediğini araştıracak. Apple, “diğer mesajlaşma hizmetlerine göre küçük ölçekli” olduğunu ve gerekli kullanımın (veya bunu yapmanın maliyetinin) olmayışının onu yasalara aykırı hale getirdiğini savunuyor. Ancak Google, Vodafone ve Orange gibi şirketlerin yöneticilerinden gelen bir mektupta, bunun “zenginleştirilmiş” mesajlaşma olarak nitelendirilmesi gerektiği ve yalnızca Apple kullanıcılarına sunulduğu belirtiliyor.

Apple’a iMessage baskısı artıyor

Apple’ın iMessage’ı, diğer Apple cihazlarıyla iletişim kurduğunuz (ve bir Apple kullanıcısı olduğunuz durumda) pek de büyük bir cazibe merkezi değil. iMessage’daki sohbetler, siz karışıma bir Android kullanıcısı ekleyene kadar mavi kalıyor ve sonra birdenbire yeşile dönüyor. Ayrıca teknoloji tarafında, Android kullanıcıları iMessage’ı kullandıklarında daha düşük kaliteli fotoğraf ve videolar alıyor.

Apple’a karşı mücadele başarılı olursa, iMessage’da yapılacak değişiklikler Avrupa Komisyonu’nun zorunlu kıldığı son değişiklik olacak. Apple’ın yeni iPhone 15’i, AB’de satılan tüm yeni mobil cihazların 2024 yılı sonuna kadar bir USB-C bağlantı noktasına sahip olmasını zorunlu kılan bir yasanın ardından değiştirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir