Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Brezilya’da ‘Dezenformasyonla Mücadele’ toplantısı düzenledi

Posted by

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Dezenformasyon ve Hakikat Krizi Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katılımcılara video mesajla hitap ederek, teknolojik gelişmelerin iletişim ve medya ekosistemini radikal bir şekilde değiştirdiğini vurguladı ve bu değişimin doğru bilgiye erişimi güçleştirdiğini belirtti.

Her teknolojik yeniliğin sağladığı faydaların yanı sıra bilgi düzensizliği gibi sorunlara da yol açtığına dikkat çeken Altun, dezenformasyonun hakikat krizini derinleştirdiğini ve uluslararası alanda da sorun yarattığını ifade etti.

Altun’a göre, dezenformasyon uluslararası ilişkilerde kutuplaşmaya, ırkçılığa ve bölgesel çatışmalara neden olabilmektedir. Özellikle İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırımı gizlemek için sürekli dezenformasyon üretmesi bu sorunun somut bir örneğidir.

Altun, Türkiye’nin dezenformasyona karşı hakikati savunarak ulusal ve uluslararası alanda mücadele verdiğini belirtti. Türkiye İletişim Modeli’nin odak noktasının hakikat olduğunu vurgulayan Altun, dezenformasyonla mücadelenin uluslararası iş birliğiyle daha etkili hale gelebileceğini söyledi.

G20 gibi platformların dezenformasyonla mücadelede önemli bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Altun, G20 ülkelerinin iş birliğiyle dezenformasyonun etkilerini en aza indirebileceğinin altını çizdi.

Altun, medya okuryazarlığını artırmaya yönelik projeler, hızlı bilgi doğrulama sistemleri ve dezenformasyona karşı çözümler geliştirme konusunda G20 ülkeleriyle iş birliğine açık olduklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir