Tunceli’de Araç Sayısı 12 Bin 882

Tunceli’de Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 12 Bin 882 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini açıkladı. Tunceli’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 12 bin 882 oldu.

2025 yılı mart ayı itibarıyla Türkiye genelinde toplam 195 bin 682 adet taşıt trafiğe kaydedilirken, Tunceli’de ise bu sayı 12 bin 882 olarak açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre artış gösteren bu rakam, Tunceli’nin taşıt yoğunluğuna işaret ediyor. En çok kayıtlı araç türü ise otomobiller oldu ancak motosiklet ve kamyonetler de önemli bir paya sahip.

Mart ayı TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde trafiğe kaydedilen taşıtların yüzde 45,6’sını motosikletler, yüzde 37,5’ini otomobiller, yüzde 9,1’ini kamyonetler, yüzde 4,5’ini traktörler oluşturdu. Geriye kalanlar ise minibüs, otobüs ve kamyon gibi diğer taşıt tiplerine aitti.

TUNCELİ

Related Posts

New York borsası düşüşle açıldı (6 Mayıs 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi 300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,76 azalarak 40.904,34 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,88 azalışla 5.601,13 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,22 kayıpla 17.626,72 puana indi. Tarife cephesindeki yeni …

Anlaşma sağlanamazsa fatura ağır: AB, ABD mallarına 100 milyar euroluk ek vergi getirebilir

AB, ABD ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanamaması halinde, 100 milyar euroluk Amerikan ürününe ek vergi uygulamaya hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre, karşı önlemler yarın üye ülkelerle paylaşılacak ve son liste için bir aylık istişare süreci başlatılacak.

Don ve kuraklık soğanı etkilemedi: Tarlada 8 TL’den alıcı buluyor

Türkiye’de 65 ili etkileyen don olaylarının ardından pek çok mahsulün zarar görürken toprak altında yetişen soğanda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Fakat ürünün tarla ve market arasındaki değişen fiyat farkları dikkat çekiyor.

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü

Halk gösteriyor çözüm işte bu!

Hafta sonu CHP’nin Konya mitinginden bir kare! Bir döviz kalktı, üzerinde dört kelime: “Etliekmek, hak, hukuk, adalet.” Bir öğün değil; bir düzen talebiydi. İlaç: Hukuk. Çünkü sofralar adalet ister. Hukuk yoksa demokrasi olmaz, ekonomi düzelmez, tasarruf yapılmaz, hiçbir sorun çözülmez. İktidar değil ama halk çareyi biliyor.

Ah şu kader anlayışımız!

İslam düşünce tarihi kader ve özgürlük sorunuyla başlar. Zira sahabiler arasında cereyan eden Cemel ve Sıffin savaşları sadece siyasi sonuçlar doğurmamış, aynı zamanda İslam’da nazari tefekkürün bütün dönemlerini şu veya bu ölçüde etkileyecek özgür irade sorununu da doğurmuştur. Sorun en kısa haliyle şöyle özetlenebilir: Allah, mutlak bilgi, irade ve kudret sahibi olduğuna göre âlemde meydana gelen bütün oluşları biliyor, irade ediyor ve yapıyor demektir. Hal böyle iken ilahî irade ve kudret karşısında