Sinop’ta Sel Önlemleri Devam Ediyor

Sinop’ta Sel Felaketinden Etkilenen Irmaklardan 5 Milyon Metreküp Malzeme Tahliyesi Gerçekleştirildi

Sinop’ta 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden etkilenen Ayancık ve Türkeli ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından bugüne kadar toplam 5 milyon metreküp malzeme tahliyesi gerçekleştirildi. 11 Ağustos 2021’de yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

DSİ ekipleri, ırmak yataklarında genişletme ve temizlik çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda taşkın kontrol tesisleri ve sel kapanları inşa ederek yeni felaketlerin yaşanmasını engellemeyi hedefliyor. DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, yaptığı açıklamada iklim değişikliği ile birlikte sel felaketlerinin artış gösterdiğine dikkat çekerek, Karadeniz’in coğrafi yapısının taşkın riskine açık olduğunu vurguladı.

Çelik, DSİ olarak selden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, 2021 yılındaki sel felaketinin ardından bölgeye hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ifade etti. DSİ’nin, taşkın kontrol tesisleri inşa ederek taşkınların etkisini en aza indirgeme çalışmalarının yanı sıra 301 milyon liralık yatırım yapılarak bölgenin güvenliği için önlemler alındı.

Çelik, gerçekleştirilen çalışmaların önemine vurgu yaparak, Karadeniz bölgesi için taşkın riskinin yüksek olduğu haziran-eylül ayları arasında üç taşkın yapısının tamamlandığını ve üçünün de yapımının devam ettiğini söyledi. Ayrıca, DSİ’nin bölgede tamamladığı köprü imalatlarıyla taşkınlara karşı daha güvenli bir altyapı oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

Baraj için dereyi kuruttular: Yüz binlerce balık telef oldu

Konya’nın Hadim ve Güneysınır ilçelerinden geçen Göksu Nehri, Avşar ve Eğiste Barajlarında su tutulması nedeniyle kurudu. Nehirde yüz binlerce balık telef olurken bölgede çiftçilik yapan üreticiler susuzluk nedeniyle zor günler yaşıyor. Öte yandan Konya’nın bölgede bulunan Göksu Şelalesi’de , turizm açısından önem arz ediyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

CHP’de ‘Alevi’ kartı yeniden devrede: Özgür Özel hedefine din eğitimini koydu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Kocaeli’de denize giren kişi boğuldu

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde denize giren kişi boğuldu. Ayrıca, kentin Karadeniz kıyısında yer alan Kandıra ilçesinde denize girişler yasaklandı.

‘PKK’nın silah bırakma görüntüleri hazır’ iddiası: Tarih belli oldu!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de başlattığı yeni süreçte komisyon aşamasına geçildi. Ancak komisyon kurulmadan önce DEM Parti İmralı Heyeti’nin 8-9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüşeceği, o görüşmelerde de PKK’nın silah bırakma görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılacağı öne sürüldü.